Početna Pitanja o hipnozi

Prirodna orijentacija ljudskog tijela je ka Zdravlju!

Pitanja o hipnozi

U čemu mi sve hipnoza može pomoći?
Hipnoza se najviše koristi da bi se eliminirali razni emotivni problemi koji stvaraju neugodna osjećanja i loše navike. Znajući da Vaša podsvijest kontrolira sve funkcije Vašeg tijela, potpuno je logično da hipnozom ispravimo većinu problema za koje ne postoji neki fizički ili biološki razlog. Hipnoza je apsolutno uspješna u: kontroli stresa, oslobađanju od živčane napetosti - anksioznosti, povećanju samopouzdanja, kontroli težine, eliminaciji ovisnosti: narkomanija, alkoholizam, kocka, odvikavanju od loših navika: pušenje, čokolada, grickanje noktiju itd.

 

 

Da li vam se ja prepuštam da me potpuno kontrolirate?
Apsolutno NE. Vi imate potpunu kontrolu zato što ste stalno budni. Ako u bilo kojem trenutku, iz bilo kojeg razloga poželite prekinuti hipnozu – to možete učiniti. Dok ste u hipnozi, Vi imate potpunu kontrolu i moć osobnog izbora. To znači da ako se bilo koja sugestija kosi sa Vašim osobnim ili moralnim načelima, bit će trenutačno odbačena i neće djelovati. To je zato što Vaša svijest ne dozvoljava ničemu što je protivno Vašim vjerovanjima da djeluje na Vas.

 

 

Koja je razlika između hipnoze i psihologije ili psihijatrije?
Prva: hipno-terapeut nikada ne postavlja dijagnozu. Ukoliko želite saznati da li ste bolesni, onda je psihijatar ili psiholog prava osoba da joj se obratite. Oni su kvalificirani i ovlašteni da Vam postave dijagnozu.

Druga: hipno-terapeut nikada ne propisuje recepte i ne bavi se liječenjem. Sva moja rješenja su bez dijagnoza i lijekova. Čisto ostvarivanje Vašeg cilja, potpuno prirodnim putem.

Treća: hipno-terapeut nikada ne pita “zašto”. Psiholozi i psihijatri su potpuno posvećeni “zašto” Vi nešto radite. Hipnoterapeut se ne bavi “mentalnim proučavanjem”. Ako donesete odluku da se oslobodite nekog problema, ja nemam potrebu znati detalje situacije koja je stvorila problem. Da bih Vam pomogla osloboditi se tog problema, meni je potrebno znati kako Vi taj problem osjećate i kako se želite osjećati bez tog problema. Znajući to, ja ću eliminirati uzrok tog neugodnog osjećanja, a samim time problem nestaje. Bez pitanja i analiziranja “zašto”.

Četvrta: rezultati hipnoze su vidljivi ODMAH. Tretmani kod psihijatra ili psihologa vrlo često traju godinama prije nego što se primjeti bilo kakav napredak.

Peta: hipno-terapeut se bavi isključivo Vašim osjećajima i Vašim ciljevima. Kažite mi koji cilj želite postići i ja ću Vam pomoći ostvariti ga. Meni nisu potrebne nikakve posebne informacije ili dijagnoze. Vi znate sve potrebne informacije i to je dovoljno za potpuni uspjeh.

 

 

Kada ću osjetiti poboljšanje?
Hipnoza uvijek daje rezultate. Ja Vam nudim profesionalnu pomoć, koja odmah pomaže. Moj pristup je brz i jedinstven, u potpunosti je prilagođen Vašim potrebama i zato pozitivne rezultate osjećate odmah. Poslije svake seanse primjetit ćete promjenu nabolje.

 

 

Da li je hipnoza isto što i sugestija?
Nije, jer je hipnoza sama kao takva duboko opušteno stanje koje znatno povećava sugestibilnost, a sugestija je jezgra hipnotičkog djelovanja!

 

 

Da li je moguće izdati nalog za koji čovjek misli da ga u svjesnom stanju ne bi izvršio?
Nije, iako je kritička sposobnost čovjeka znatno smanjena, ona ipak postoji. Drugim riječima, izda li se sugestija koja leži izvan strukture čovjekove osobnosti, hipnoza se automatski slama i čovjek se budi.

 

 

Da li je hipnoza prirodan fenomen?
Da, čovjek nekoliko puta dnevno spontano ulazi i izlazi iz takvog stanja. Naime, svađamo li se, vozimo li automobil, pjevamo, učimo i sl. mi se nalazimo u hipnostanju. Dakle, to je svako stanje gdje nam je pažnja visoko usmjerena na neki cilj.

 

 

Koja je razlika, a koja sličnost između hipnostanja i spavanja?
Sličnost je ta što su oba sastavni dio ljudskog života, a razlika je sljedeća:
U hipnostanju
1. pažnja je i pojačana i usmjerena na sugestiju,
2. čovjek čuje svaku riječ i svaki zvuk,
3. neznatno je kritičan,
4. svijest mu je sužena, ali budna,
5. postoji vremenska i prostorna orjentacija,
6. zadržana je sposobnost pamćenja,
7. čovjeku se možemo obratiti govorom.

U snu
1. pažnje uopće nema,
2. prihvaćanje podražaja je praktički onemogućeno,
3. ne postoji kritički stav,
4. svijest je blokirana,
5. ne postoji orjentacija,
6. pamćenje je blokirano,
7. čovjeku se ne možemo obratiti govorom.

 

 

Da li se svatko može hipnotizirati?
Da, svatko tko može spavati, može se i hipnotizirati!

 

 

Da li je dubina hipnostanja važna za ishod i djelotvornost hipnoterapije?
Nije, s obzirom da je čovjek i u laganoj hipnozi prijemljiv na sugestije. No, dubina i simptomi hipnoze razlikuju se od pojedinca do pojedinca i ovise o njegovoj psihoaktivnosti i stanju živčanog sustava.

 

 

Da li su hipnoza i hipnoterapija opasne?
Nisu i ne postoje nikakve nuspojave liječenja.

 

 

Da li se čovjek sjeća cijele terapije?
Da, osim ako nije izdan drugačiji nalog u svrhu terapije.

 
Početna Pitanja o hipnozi